Mengatasi masalah tampilan pada SI-Captcha

Diposkan oleh Made Sudiartono on 03 February 2010

Apakah anda sudah memasang dan mengaktifkan anti spam yang namanya SI-Captcha? Saya juga sudah memasang Captcha anti SPAM ini, awalnya ada beberapa masalah pada pemasangan plugin, tetapi masalah tersebut dapat saya atasi dengan mudah. Masalah yang terjadi adalah, kode Captcha muncul di bawah tombol "Post Comment", tentu saja tampilan ini kurang tepat karena pengunjung akan melihat tombol "Post Your Comment" terlebih dahulu sehingga pengunjung akan mengabaikan pengisian kode Captcha. Jika jika ini terjadi maka akan ada masalah ketika pengunjung menekan tombol "Post Comment".

Contoh tampilan kode Captcha yang kurang tepat pada komentar adalah sebagai berikut:

Dari gambar terlihat bahwa tampilan dan kotak pengisian kode captcha berada di bawah "Post Comment". Seperti yang saya katakan di atas bahwa tampilan seperti di atas akan membuat pengunjung tidak menyadari bahwa mereka harus mengisi kode captcha terlebih dahulu. Seharusnya tampilan kode captcha ada seperti di bawah ini:

Jika anda ingin memperbaiki tampilan kode captcha, sehingga kode captcha tampil di atas tombol "Post Comment", maka yang harus anda lakukan adalah sebagai berikut:
masuk ke wp-admin dan klik pada SI-Captcha option yang ada di bawah plugin,kemudian beri tanda checklist pada tulisan "Change the display order of the catpcha input field on the comment form" kemudian simpan perubahan dengan menekan tombol "Update options". Kemudian lihat perubahan pada tampilan SI-Captcha anda.

Jika langkah di atas tidak membuat perubahan pada tampilan captcha anda, anda perlu melakukan perubahan pada "comments.php". Silahkan anda klik "Appearance" kemudian klik pada "Editor", pada sisi sebelah kanan, klik pada "Comments atau Comments.php" maka akan muncul kode php untuk komentar anda.
Kemudian cari kode "<?php do_action('comment_form', $post->ID); ?>" seperti yang saya beri tanda di bawah ini:


kemudian pindahkan kode "<?php do_action('comment_form', $post->ID); ?>" dan letakkan di bawah "</textarea>" seperti contoh gambar di bawah ini.


Kemudian lihat perubahan tampilan SI-Captcha pada komentar anda, tentu saja akan ada perubahan, Jika masalah tampilan kode Captcha anda belum bisa di atasi, silahkan cek kembali langkah-langkah yang telah anda lakukan, mungkin saja ada yang terlewatkan.

{ 24 komentar... read them below or add one }

Rimbo Bujang [dot] Net said...

Mantep mas, bisa di coba nih ntar kalau blog saya sudah diserang spam

alhejawi said...

Punya saya juga pake ini, masalahnya dulu pas nggak pake sering diserang spam. Sekarang aja masih ada 1, 2 yang nyerang

Indovision said...

sejak pasang plugin ini, komentar SPAM jadi 0 (terutama dari luar negeri)

Indovision said...

setelah sy coba lgs berhasil tampilan captcha sudah berubah. Thx atas sharingnya

roni said...

Makasih Mas, barusan tak coba langsung mak nyus..8-} pokoke langsung pas pada bidikannyalah, artikelnya simple tapi maknyus.. sekedar bukti di blog saya.. http://ronisukses.com
Mas biar tampilan/tablenya mantap gimana?

Tutorial Joomla said...

Punyaku kok enggak bisa muncul captchanya ya
padahal udah aku isi
ID); ?>

kira-kira kenapa ya bos?

article marketing said...

thanks..berhasil mas..sebelumnya web ku diserang mulu

Anonymous said...

Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We've ever arrive across

on this subject. Basically Excellent. I'm also a

specialist in this topic so I can understand your hard work.


my blog post - www.spurse.org
Here is my weblog - Golf

Anonymous said...

I just couldn't depart your site before suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is going to be back often in

order to check up on new posts

Also visit my site free.fr
Here is my web page ... sprint zone app

Anonymous said...

Thanks , I've just been searching for information approximately this subject for ages and yours is the greatest I've came

upon till now. But, what in regards to the bottom

line? Are you positive about the source?

My weblog spain weather forecast menorca
Also see my site: mother's sacrifice during the japan earthquake

Anonymous said...

advertising and ***********

with Adwords. Well I am including this RSS to my email and
could look out

for a lot extra of your respective interesting content.
Ensure

that you update this again very soon..

Look at my blog: http://s8626460.pixnet.net/
Look into my weblog : spain news alicante Costa de la Luz

Anonymous said...

As I website possessor I believe the content material here is rattling great , appreciate it for your hard work.

You should keep it up forever! Good Luck.

My website; Aidsvideos.Org
my web page > 4 channel power amplifier

Anonymous said...

What i do not understood is actually how you're not actually much more well-liked than

you might be now. You're very intelligent. You realize thus

significantly relating to this subject, made me personally consider it from numerous
varied angles. Its like women and men aren't fascinated unless it is one thing to

accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

Look into my web blog ... holiday in spain youtube
my site :: spain netherlands tie

Anonymous said...

F*ckin’ remarkable issues here. I am very glad to peer your post.
Thanks a lot and i'm taking a look

forward to contact you. Will you kindly drop me a mail?

Here is my homepage; 4 hour body sweet snacks
my webpage: 5 star hotel in barcelona la rambla

Anonymous said...

It’s really a cool and helpful piece of information. I’m

happy that you shared this helpful information with us. Please stay

us informed like this. Thanks for sharing.

Here is my web-site - 10 day weather alicante
My web-site : 3 day diet reviews 2009

Anonymous said...

Wonderful web site. A lot of useful

information here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious.
And naturally, thanks for your effort!

my blog :: www.mzsf.net
Also visit my blog ; tv stands uk

Anonymous said...

Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason appeared

to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked
while people consider worries that they just don't know

about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side

effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Here is my web blog - spain austerity protests
Also see my web page: spain vs portugal astro malaysia

Anonymous said...

F*ckin’ awesome things here. I am very glad to see your article.

Thanks a lot

and i am looking forward to contact you.
Will you please drop me a e-mail?

Visit my web blog :: http://eclipse.ime.usp.br/wiki/index.php5/A_Stunningly_Beautiful_Beach_-_Costa_Blanca_Spain
Take a look at my web page Catral Costa Blanca Spain - Catral Spain tourism

Anonymous said...

Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers
publish just

about gossips and web and this is actually annoying.
A good blog with exciting content, that is what I need.
Thanks for

keeping this site, I will be visiting it. Do you do
newsletters? Can not

find it.

Also visit my site :: Castelldefels,
My page : www.Illegalvillasspain.com

Anonymous said...

Hi there I am so happy I found your webpage, I really found you by error, while I was searching on Yahoo for something

else, Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a
incredible post and a all round

thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read
through it all at the minute but I have book-marked it and also


added in your RSS feeds, so when I have time I will be
back to read a lot more, Please do keep up the excellent job.


my blog ... 2012 us open 9 ball championships
my web page - 2011 calendar holidays india free download

Anonymous said...

you have got a great blog here! would you wish to make some invite
posts on my blog?

My blog; aguamarina golf apartments golf del sur tenerife reviews
Here is my webpage : 3 main tourist attractions in spain

Anonymous said...

WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. …

Take a look at my blog ... http://www.scop.at
Here is my site :: software project proposal example

Anonymous said...

Very good written post. It will be helpful to anyone who employess
it, as well as myself.

Keep up the good work - i will definitely read more posts.


Look at my homepage :: spain croatia goal offsides
Here is my website current population of spain 2012

Anonymous said...

Fantastic items from you, man. I have consider your stuff

previous to and you are simply too wonderful. I actually like what you have bought right here,

really like what you are stating and the way by

which you say it. You make

it enjoyable and you continue to take care of to keep it smart.
I cant wait to read much more from you. This is really a

great site.
Also visit my weblog : livinglifeblissfull.blogspot.ru

Post a Comment

Isikan komentar dengan menggunakan Name/URL, Untuk memudahkan Kami mengunjungi Anda.
ttd,
ARTON

Note: Komentar berbau SPAM akan dihapus.